петак, 20. април 2018.

Пријем за успешне земунске теквондисте

Председник градске општине Земун Дејан Матић угостио је успешне земунске теквондисте Надицу и Душана Божанића. Повод је био историјски пласман земунских спортиста у оквиру Јуниорске теквондо репрезентације Србије која је недавно у Тунису учествовала на квалификацијама за Олимпијске игре младих 2018. и Светско јуниорско првенство.

На квалификацијама које су одржане у Хамамету, у пет мушких и пет женских олимпијских категорија, учествовало је 438 такмичара из 111 замаља. Надица Божанић освојила је сребрну медаљу, а Душан Божанић  бронзану, и тиме су се обоје квалификовали за Олимпијске игре младих (YOG), које ће се одржати у октобру у Буенос Ајресу.

Такође, у Хамамету је одржано и Светско јуниорско првенство на којем су учествовала 962 такмичара из 120 земаља, у 10 мушких и 10 женских категорија. Надица Божанић освојила је златну медаљу, а Душан Божанић бронзану. 

– Градска општина Земун ће помоћи у формирању групе спонзорa земунских привредника, који су спремни да помогну најбољим спортистима јер знају какво спортско благо има Земун – рекао је председник Матић.

Надица (2001.) и Душан (2002.), двоје од троје деце породице Божанић, рођени су и живе у Земуну, у којем су похађали Основну школу „Лазар Саватић”, а сад иду у средњу Електротехничку школу „Земун” и већ целу деценију тренирају у свом матичном клубу ТК „Империум”. На челу са тренером Југославом Настасићем, дугогодишњи су чланови теквондо репрезентације Србије и освајачи бројних медаља на домаћим, балканским, европским и осталим међународним турнирима.

Велику подршку им пружа наставни колектив Електротехничке школе „Земун” са директором Ђурађем Бањцем на челу и председником школског одбора Синишом Ерцеговчевићем.